Δελτίο Τύπου
 
Το σκάκι στα Δημοτικά σχολεία
Ταχύρυθμα Σεμινάρια Εισαγωγής Στο Σκάκι
 
Μετά από τις ολοκληρωμένες προτάσεις για την ένταξη στου σκακιού στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Δημοτικού σχολείου που υπέβαλε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προς τον Υπουργό Παιδείας και αφού αξιολογήθηκαν από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  αποφασίστηκε (από την 24 Απρ 2014 έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς σχετική επιστολή) ή ένταξή του στο πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων για τις Α , Β . Γ και Δ δημοτικού στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και στα ολοήμερα για το πρόγραμμα 14.00 μμ – 17.00 μμ .
Η διδασκαλία του σκακιού θα γίνετε από ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν σκάκι και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΕΣΟ ή Τοπικών Συλλόγων.
 
Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου διοργανώνει Ταχύρυθμα Σεμινάρια Εισαγωγής Στο Σκάκι για να βοηθήσει ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να εντάξουν στο πρόγραμμά τους την διδασκαλία του σκακιού.
Πληροφορίες για τα σεμινάρια στο 6932879488 κ. Σιγούρο Μιχ ή στην έδρα του συλλόγου Ιωαννίνων 6 (πλησίον Δικαστηρίων) στον Πύργο καθημερινά 18.00-21.00μμ ενώ εξετάζεται η περίπτωση να ξεκινήσει τμήμα και στην Αμαλιάδα.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια δεν περιορίζεται μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε που θα θέλει να μπει στον μαγικό κόσμο του σκακιού.
Go to top